首頁  /  看設計   /  景觀  /  正文

倫敦芬徹奇街120號屋頂花園景觀設計 | Latz + Partner

LATZ+PARTNER 2021-08-18
原創
  • 項目名稱:
    倫敦芬徹奇街120號屋頂花園
  • 項目地點:
    英國倫敦
  • 項目規模:
    2200 m2
  • 設計公司:
  • 委托方:
    Latz + Partner, Dirk Lindner
  • 建成時間:
    2019
  • 所獲獎項:
    2020 Green Good Design Award 2020 (2020年度綠色好設計獎),2020 第十一屆園冶杯市政園林金獎

這座倫敦最大的屋頂花園位于芬徹奇街120號辦公樓上,是建筑的重要組成部分。花園向公眾免費開放,且無需預約。它為倫敦的上班族、民眾以及游客提供了一處獨特且舒適的休閑場所和開放空間。

The City of London’s largest roof top public space. A garden for everyone high above the roofs of London, THE GARDEN AT 120 is a prominent part on top of the office development “120 Fenchurch Avenue”. At the same time, it is the City of London’s largest roof top public space. The garden is free for members of the public to visit, with no booking required. It offers an exclusive retreat and an exceptional open space for the local office workers, Londoners and visitors alike. 


▼位于辦公樓頂的城市綠洲

An urban oasis on the roof of an offfice building ? Dirk Lindner

12_DL-EPA-FAV-7544-online.jpg


花園有著晶體般的外輪廓造型,與建筑的形態語言相呼應,此外種植池、鋪裝、水景以及遮陽棚等設施也沿用了相似的設計語言。屋面層巧妙地利用高差來塑造不同層次的景觀,并解決了屋頂的排水問題。地面鋪裝采用約克石(Yorkstone)作為主要材料,凸顯花園公共開放空間的屬性。

The crystalline shapes of the garden reflect the language of the architecture. The forms are taken up in the arrangement of the planting beds, surfacing, water feature and the pergola structure. Even the floor is folded to create a landscape on the roof that varies in height, solving the surface water drainage and creating different levels. The Yorkstone used as paving takes up the materiality of the footways on ground floor level to underline the garden being a public open space. 


▼晶體般的外輪廓造型下豐富的城市視野和舒適的公共空間 

Rich city view and comfortable public space under the crystalline shapes ? Latz + Partner

02_FENS_View_L+P.jpg


為了解決屋頂難以種植樹木的問題,設計團隊為這座15層高的建筑建造了皇冠般的廊架。紫藤攀附其上,灑下一片綠蔭,為夏日艷陽下的人們提供遮蔽,同時勾勒出倫敦天際線的非凡景色。為了讓紫藤健康生長,設計團隊在部分鋪裝下增設了特殊的基質層。

The Pergola structure crowns the building on the 15th floor where trees would have been likely to fail. The supports are designed to become the wisteria trunks of this green canopy that surrounds the visitors in summer by lush green, giving shade and framing extraordinary views of the London skyline. To ensure healthy growth of the wisteria a special substrate even extends partially beneath the paving. 


▼晶體造型的構架與城市景觀相呼應

The structure of the crystalline shape echoes the urban landscape ? Dirk Lindner

04_DL-EPA-FAV-4853-online.jpg

▼材料的對比,顯示了公共和開放空間的屬性

The contrast of materials shows the garden being a public and open space ? Latz + Partner

05__FENS_DIGI 2019-9291_L+P_300_ps.jpg

▼郁郁蔥蔥的綠植和有紫藤攀附的廊架為游客帶來親密氛圍

Lush green plants and wisteria-clad pergola bring an intimate atmosphere to visitors ? Dirk Lindner

06_DL-EPA-FAV-2961-online.jpg 07_DL-EPA-FAV-3321-online.jpg

▼廊架豐富了屋頂空間,同時也突出了城市風景

The Pergola enriches the roof space and highlight the city scenery as well ? Dirk Lindner

08_DL-EPA-FAV-3496-online.jpg


此外,兩個廊架的金屬結構還延伸到了屋頂的大型技術設備房上方,隱藏了設備通風口,防止其被鄰近高層建筑中的人們看到。屋頂設施的墻體上爬滿攀援植物,讓建筑完全融入花園之中,并圍合成有安全感的休憩空間。 

The metal structure of the two pergola frames also extends over large technical plant spaces and hide away the air intakes from the view of neighbouring high-rise buildings. The walls enclosing the roof facilities have been integrated into the garden design and amended to spatially improve the situation. The enclosures are turned into attractive greened walls that create protected seating opportunities. 


▼廊架和植被美化了龐大的設備房和屋頂設施

Pergola and planting hide roof facilities ? Latz + Partner

09_IMG_9359_L+P.jpg

10_IMG_9369_L+P.jpg

▼被植被點綴的墻面

Walls with planting ? Latz + Partner

11_IMG_9410_L+P.jpg


花園借助一處水景池巧妙地處理了高差,同時水池的邊緣還可作為座椅。平靜的水面映射著藍天,帶來絲絲涼意,郁郁蔥蔥的綠植給這座都市上空帶來一份別樣的親密氛圍。

A water basin structures the space spatially into a terrace and a seating zone. The calm surface reflects the sky, brings in cooling and conveys an intimate garden atmosphere along with the lush planting. 


▼水景池巧妙地劃分空間,提供了絕佳的瞭望和閑坐機會

The water basin structures cleverly divide the space, providing excellent opportunities for sitting and looking out ? Dirk Lindner

03_DL-EPA-FAV-3389-online.jpg

▼設計理念與回應

Design philosophy and response ? Latz + Partner

02_FENS_Urban Oasis_L+P.jpg

 



項目名稱: 倫敦芬徹奇街120號屋頂花園

項目地點: 英國倫敦

項目規模: 2200 m2

設計公司: LATZ+PARTNER 拉茨與合伙人景觀規劃事務所

委托方: Saxon Land BV c/o Greycoat CORE Real Estate LLP

建成時間: 2019

主創設計師: Tilman Latz

設計團隊: Marcus Rindt

合作方:Eric Parry Architects (Architect), LUC Land Use Consultants (Construction management)

圖片來源:Latz + Partner, Dirk Lindner

榮獲獎項:2020 Green Good Design Award 2020 (2020年度綠色好設計獎),2020 第十一屆園冶杯市政園林金獎


Project Name: THE GARDEN AT 120

Project location: London, UK

Gross Built Area: 2200 m

Architecture Firm: LATZ+PARTNER

Clients: Saxon Land BV c/o Greycoat CORE Real Estate LLP

Completion Year: 2019

Lead Architects: Tilman Latz

Design Team: Marcus Rindt

Cooperation: Eric Parry Architects (Architect), LUC Land Use Consultants (Construction management)

Photo credits: Latz + Partner, Dirk Lindner

Awards: Green Good Design Award 2020; The 11th Yuanye Awards Civil Landscape Gold Award 2020



版權聲明:本文版權歸原作者所有,請勿以景觀中國編輯版本轉載。如有侵犯您的權益請及時聯系,我們將第一時間刪除。

投稿郵箱:info@www.juzuiniao.com.cn

聯系電話:010-62747757


0

發表評論

您好,登錄后才可以評論哦!

熱門評論

相關項目

亚洲资源站无码av网址,别揉我奶头~嗯~啊~av,天堂aⅴ日韩欧美国产